Hobby koks uit Barendrecht winnen Cuisine Culinaire wisselbokaal

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag (8 november) hebben twee teams van Cuisine Culinaire Barendrecht: “De Zilveren Pollepel” deelgenomen aan de finale wedstrijd om de Cuisine Culinaire Nederland Bokaal: de titel voor de beste amateur hobby koks van Nederland.

De Barendrechtse teams mogen zich met recht de beste hobby koks noemen: ze pakten zowel de eerste als tweede plaats en lieten daarmee 22 andere teams achter zich.

Cuisine Culinaire

De andere teams die hebben deelgenomen aan de finale waren een kookvereniging uit Zuid Limburg (Susteren) en Enschede. In totaal hebben 24 teams deelgenomen die door de 20 verenigingen zijn aangemeld en die samen Cuisine Culinaire Nederland vormen. Uiteindelijk zijn er vier teams doorgedrongen tot de finale, die gehouden werd in het Inspiratiehuis 2020 in Hoofddorp.

Finale: 3 gangen

De finale wedstrijd is een kookwedstrijd van 3 gangen, bij aanvang van de wedstrijd wordt een lijst met 10 basis ingrediënten verstrekt, die verwerkt dienen te worden in de recepten. Hierna hebben de teams 2 uur de tijd om een menu samen te stellen uit de vaste 10 ingrediënten. Na inlevering van receptuur kan er gestart worden, waarbij een zeer deskundige jury het ingediende menu beoordeelt op toegepaste technieken en hun waardigheden, presentatie, smaak en opmaak.

Wisselbokaal

Na 4 uur hard werken kon de jury de winnaar bekend maken, waarbij de twee teams uit Barendrecht heel dicht bij elkaar eindigden als respectievelijk 1e en 2e. Een uniek resultaat in de historie van de enige echte hobby-kookclub van Barendrecht, gevestigd aan de Stockholm 6 te Barendrecht, die twee jaar geleden is ontstaan uit een fusie.

De teamleden die de Cuisine Culinaire Nederland wissel Bokaal hebben gewonnen zijn Monique Geense, Frank van Dijken en Andre Vogel en het tweede team van Barendrecht zijn Saskia Koerselman, Tineke Koerselman en Peter van Ass.

De Cuisine Culinaire Nederland Bokaal werd voor de 5e keer georganiseerd en vindt elke twee jaar plaats. De afgelopen 4 keer is de beker gewonnen door verenigingen uit Noord Holland.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: CCBarendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »