Theater Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Voor de meeste leerlingen die aan het eind van dit schooljaar de basisschool verlaten, is de zoektocht naar een school voor voortgezet onderwijs begonnen. De Barendrechtse scholen voor voortgezet onderwijs spelen hier maandag 24 november op in met de inmiddels traditionele scholenmarkt in theater Het Kruispunt aan de Middenbaan. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn de leerlingen met hun ouders/verzorgers van harte welkom.

Scholen

De deelnemende scholen zijn CSG Calvijn Groene Hart, Dalton Lyceum Barendrecht, Edudelta College Barendrecht en Focus Beroepsacademie. Laatstgenoemde school is een samenwerkingsverband tussen CSG Calvijn en Dalton Lyceum Barendrecht.

Dankzij deze scholenmarkt zijn de leerlingen en hun ouders in staat om in korte tijd een indruk te krijgen van het brede onderwijsaanbod (vmbo in diverse schakeringen, mavo, havo, atheneum en gymnasium) binnen de Barendrechtse gemeentegrenzen. De op de scholenmarkt aanwezige scholen stellen foldermateriaal beschikbaar, maar de kinderen en hun ouders kunnen met hun vragen ook terecht bij de directieleden en docenten van de verschillende scholen.

Omdat sommige leerlingen ook in het voortgezet onderwijs een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zijn ook de zorgcoördinatoren van de deelnemende scholen aanwezig om antwoord te geven op specifieke hulpvragen.

Open dagen

De deelnemende scholen stellen later in het schooljaar (periode januari/februari 2015) hun deuren apart nog een keer open voor belangstellenden. Deze ‘open dagen of avonden’ zullen aangekondigd worden in de plaatselijke pers. De specifieke data en openingstijden worden ook gepubliceerd op de websites van de Barendrechtse scholen voor voortgezet onderwijs. Scholenmarkt in Het Kruispunt, maandag 24 november, 19.00-21.00 uur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »