Geslaagde sport- en spelmiddag georganiseerd door kinderen Vrijenburg, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Dankzij de goede organisatie door elf leerlingen hebben tientallen andere kinderen vanmiddag (Woensdag 9 juli 2014) een geslaagde sport- en spelmiddag beleefd. De activiteiten zouden buiten plaatsvinden, maar vanwege de regen werd dit verplaatst naar de sporthal.

De organisatie, kinderen uit groep 6 t/m 8 van CBS de Vrijenburg, hebben in acht weken tijd van alles geleerd over het organiseren van de middag. Het project stond onder leiding van de Buurtsportcoach en Kijk Op Welzijn en werd ondersteund door Feyenoord en basisschool CBS de Vrijenburg.

Opening

Vanmiddag om half twee werd het startschot gegeven door de wethouder sport Lennart van der Linden (EVB). Vervolgens kregen de kinderen een gezamenlijke warming-up door Gymnastiekverenging Barendrecht. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met de spellen of om mee te doen aan het sporttoernooi.

Sporten!

Gooien, springen, rennen, slaan en vangen. Het kwam allemaal voorbij bij de spelletjes. Zowel in de sporthal als in de kantine van CVV spirit waren spelletjes opgesteld. De jongere kinderen (groep 1,2,3) konden met een knipkaart alle spelletjes af gaan.

Leerlingen van groep 4 en 5 speelden een sporttoernooi waarbij ze afwisselend gingen voetballen en hockeyen. Voor de groepen 7 en 8 was er een panna voetbal ‘kooi’ en clinics door Feyenoord.

Naast het sporten was er tevens een hapje en een drankje te krijgen. Dit waren voornamelijk gezonde hapjes, gemaakt door moeders uit de wijk Vrijenburg.

Certificaat

De leerlingen van de organisatie, die gedurende de middag zelf de activiteiten hebben begeleid, zullen op 11 juli een certificaat ontvangen van de Cruyff Foundation, ondertekend door de Community Program Coach, Feyenoord en de wethouder sport. Deze uitreiking zal plaatsvinden in de Kuip in Rotterdam in samenwerking met Feyenoord.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »