Politieauto

BARENDRECHT – Op 1 september 2014 start de politie met een proef van een jaar waarbij twee politieposten geopend zullen zijn in plaats van één. De post aan het Middeldijkerplein is twee dagdelen per week en de politiepost aan de Maasstraat één dagdeel per week geopend. Deze proef sluit aan bij het nieuwe dienstverleningsconcept van de nationale politie en in het verlengde daarvan de locaties en openingstijden van politiebureaus in de regio.

Hiermee wordt de politie toegankelijker voor de Barendrechters. Het oorspronkelijke plan bevatte één post, maar door de inspanningen van burgemeester Van Belzen start er nu een proef met twee posten.

Veiligheidsgevoel Barendrechtse burgers

Van Belzen had goede redenen om twee politieposten open te willen hebben. “In onze gemeente met bijna 48.000 inwoners hecht ik veel waarde aan de aanwezigheid van een politiepost en de daarbij behorende zichtbaarheid van de politie in de wijk. Daarbij is de maatschappelijke positie van een politiepost van belang voor het veiligheidsgevoel van onze burgers. Gezien de grootte van de gemeente heb je dan aan één post niet voldoende. Met deze proef wordt de wens van het college van burgemeester en wethouders ingevuld om beide politieposten in de gemeente open te stellen.”

Meerdere mogelijkheden voor contact

Uitgangspunt van het nieuwe dienstverleningsconcept is dat mensen zelf kunnen kiezen op welke manier zij contact hebben met de politie. Nu al is het mogelijk om aangifte te doen via internet of, na afspraak, 3D aangifte te doen op de politiepost aan de Maasstraat. Met de proef komt hier de mogelijkheid bij om tijdens de openingstijden bij de politie langs te gaan met vragen of voor informatie. Daarnaast komen in beide politieposten spreekuren van de wijkagent. Nieuw is ook dat naast de politie ook twee boa’s (bijzonder opsporings ambtenaren) en het bikersteam van de gemeente vanuit de politiepost aan het Middeldijkerplein gaan werken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »