90-jarige Korfbalvereniging Vitesse ontvangt Waarderingsoorkonde

BARENDRECHT – Ter ere van haar 90-jarig bestaan heeft korfbalvereniging Vitesse een gemeentelijke Waarderingsoorkonde ontvangen. De oorkonde werd namens de gemeente uitgereikt door burgemeester Ronald Schneider aan voorzitter Willem Booij op Sportpark De Bongerd.

Vanavond wordt het 90-jarig bestaan van de vereniging uitgebreid gevierd in en rond het clubhuis van Vitesse op Sportpark de Bongerd. Na de uitreiking van de oorkonde begonnen 300 aanwezigen aan de (BBQ) maaltijd en het feest.

Iedereen kan meedoen

Al sinds 1934 is jong en oud bij Vitesse in de weer met steunen, doorloopballen, voor en achter verdedigen. De vereniging organiseert naast alle korfbalactiviteiten nog veel meer. Zoals Koersbal en CombiFit. Ook zet de vereniging zich in voor goede doelen. Zo doen 40 leden dit jaar op 6 juni mee aan de Alpe d’Huzes om geld in te zamelen voor KWF-kankerbestrijding.

Naast seniorenteams en jeugdteams kun je bij Vitesse ook korfballen als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Twee G-teams en coaches begeleiden de spelers. Zo wordt er getraind en worden er toernooien gespeeld. Dat ook mensen met een beperking kunnen meesporten bij Vitesse is van grote waarde. De gemeente ondersteunt dat van harte: “Iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij.

Activiteiten op de club en daarbuiten

Ook buiten de club worden veel activiteiten georganiseerd. De jeugd gaat regelmatig een avondje bowlen of iets anders leuks doen. Voor de oudere leden zijn er feesten en gezellige avonden. Jong en oud kan deelnemen aan het Vitesse-kamp. Sinds jaar en dag reist een grote Vitesse-enclave naar Loon op Zand om een weekend gezellig met elkaar op te trekken.

Vrijwillige inzet

Om alle activiteiten te kunnen realiseren zijn een hoop vrijwilligers bij de vereniging betrokken. Vrijwilligers zetten zich niet alleen in voor de activiteiten op het veld en in de zaal, maar ook daarbuiten. De inzet van deze vrijwilligers is van onnoemlijk belang voor het voortbestaan van de club en alle activiteiten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »