Werkzaamheden/braakliggend terrein aan het Achterom, Barendrecht (2022)

BARENDRECHT – De gemeente werkt momenteel aan de realisatie van een tijdelijke bewaakte fietsenstalling aan het Achterom in het centrum van Barendrecht. De vergunningsaanvraag (van de gemeente, aan de gemeente) is vorige maand ingediend en betreft de aanvraag voor een tijdelijke fietsenstalling aan het Achterom voor een periode van 2 jaar.

Het gaat om 2 jaar durende pilot (testperiode) voor een bewaakte stalling met ruimte voor 50 tweewielers (fietsen en mogelijk ook bromfietsen). Wethouder Vermaat: “Hiermee verwachten wij voldoende plaatsen toe te voegen zodat bezoekers hun fiets ook op de drukkere momenten ordentelijk en veilig kunnen stallen.” Het college gaf vorige week aan dat er binnenkort meer informatie volgt over de nieuwe bewaakte fietsenstalling in het centrum van Barendrecht.

Parkeren

Aan het Achterom is sinds de sloop van de voormalige woningen ook een tijdelijk parkeerterrein voor auto’s aangelegd (zo’n 40 plekken). Een deel van het vrijgekomen terrein ligt momenteel nog braak. Uiteindelijk is het plan om het hele gebied opnieuw in te richten.

Artikelfoto: Het braakliggende terrein aan het Achterom (eind 2022)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »