Pinautomaat aan de Windsingel weggehaald

BARENDRECHT – De pin cabine (“Geldmaat”) aan de Windsingel, op de hoek met de Maasstraat, is weggehaald. De straat/stoep rond de voormalige geldcabine is nog niet hersteld en de achtergebleven ‘zandbak’ is momenteel afgezet met lint. Deze pinautomaat was de laatste momenteel 24/7 toegankelijk pinautomaat in het centrum van Barendrecht. Op de Middenbaan kan tijdens openingstijden nog wel bij 3 winkels worden gepind bij een geldmaat: Albert Heijn, The Read Shop en Primera.

Nadat in 2018 bekend werd dat er op deze locatie nieuwbouw (Singelstaete) zou worden gerealiseerd, kondigde de bank aan dat er een (tijdelijke) geld/pin cabine voor terug zou komen. Het betrof een overeenkomst voor een periode van 5 jaar, die recent is afgelopen.

Buitenruimte

Toenmalig wethouder de Jonge kreeg begin 2022 vragen van ‘Echt voor Barendrecht’ over de mogelijkheid voor het realiseren van 7 parkeerplekken op de plek van de geldautomaat, maar de ruimte was daar (toen) niet voor beschikbaar en werd geserveerd voor groen: “Bij de overeenkomst met U-Build over de buitenruimte van Singelstaete is de parkeerbalans besproken en neergelegd in een schetsontwerp, waarbij langs de Windsingel geen parkeerplaatsen zouden worden toegevoegd. Dit uitgangspunt was ingegeven door de onderstreping van het groene karakter van de Windsingel die tevens de looproute naar het station rust zou bieden in aanzicht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »