Buurtbus 603 gaat weer rijden, nieuwe route door Barendrecht

BARENDRECHT – Buurtbus 603 gaat vanaf morgen (Maandag 31 oktober 2022) (31 oktober) weer rijden in Barendrecht. Net als voorheen zal de bus tussen het NS-station in Barendrecht en Smitshoek (Vrijheidsakker) rijden, maar wel via een nieuwe route. De vorig jaar vernieuwde (en versmalde) Hoefslag, die voor chauffeurs van de Buurtbus problemen gaf, wordt niet meer aangedaan.

De bus rijdt in Carnisselande niet meer via de Riedermorgen en Noordersingel, maar via de Smitshoekse Baan en Portlandse Baan. In Barendrecht-dorp wordt voortaan via de route van buslijn 84 gereden.

Buurtbus

De bus rijdt nu vanaf het NS-station Barendrecht (busstation beneden) via onder andere de haltes Middenbaan, Jan Gillis Oemvliet, Muziekplein, IKEA en Havenkwartier naar eindhalte Vrijheidsakker in Smithoek en terug. De reden van de routewijziging is dat op de oude route verschillende wegen zijn heringericht, waardoor de buurtbus daar niet meer kan rijden.

De bus rijdt alleen tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Buiten deze tijden kan gebruik worden gemaakt van de RET-bussen 84, 183 en 283, die gedeeltelijk dezelfde route rijden: “Door deze route krijgen de inwoners van Carnisselande de gehele dag een verbinding met het station (in spits lijn 283) en de inwoners van Nieuweland een directe verbinding met het centrum (halte Middenbaan)“, aldus de organisatie achter de Buurtbus.

Kijk voor de actuele dienstregeling vanaf 31 oktober op ret.nl. (opmerking: Tijdens publicatie van dit artikel was de nieuwe dienstregeling nog niet te vinden op de website van RET)

Vrijwilligers gevraagd

Voor het rijden op de buurtbus in Barendrecht zijn vrijwilligers nodig. Het gaat naast lijn 603 ook om lijn 716 tussen Barendrecht en Heinenoord. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en vindt u het leuk om te rijden? Dan kunt u het team versterken voor een paar uur per week. Het rooster wordt gemaakt in overleg. Interesse? Mail dan naar busbarendrecht [@] outlook.com.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »