Woning Avenue Carré vannacht opnieuw beschoten na explosie en beschieting dag eerder

BARENDRECHT – De sluiting van de woning aan de Avenue Carré in Barendrecht is vandaag (Donderdag 25 augustus 2022) verlengd tot en met 25 september 2022. Door de sluiting van de woning is de directe dreiging op de woning geweken en heeft politie de mobiele camera unit (MCU) inmiddels verwijderd.

Naar aanleiding van de beschietingen en het explosief dat is afgegaan op 25 en 26 juli jl. bij de woning aan de Avenue Carré, heeft de locoburgemeester de woning in eerste instantie gesloten tot en met 25 augustus 2022.

Dreiging

De politie gaat ervan uit dat wanneer de woning weer geopend wordt en bewoner(s) terugkeren, de dreiging weer zou kunnen opspelen. Daarom is de sluiting van de woning verlengd tot en met 25 september 2022.

De burgemeester heeft de bevoegdheid om een woning te sluiten als de openbare orde rond de woning is verstoord. Burgemeester Govert Veldhuijzen: “De veiligheid van de omwonenden van deze woning staat voorop. Om de omwonenden van de beschoten woning en de wijk veilig te houden, heb ik opdracht gegeven de sluiting van de woning te verlengen.

Omwonenden zijn al op de hoogte gesteld via een brief van de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »