Gemeente stuurt Lekker & Live tóch terug naar Zuidpolder: Al wel voor €36.000 grond geëgaliseerd in Stationstuinen

BARENDRECHT – De eerste editie van muziekfestival Lekker & Live in Barendrecht gaat volgende maand toch niet door, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De organisatie loopt vanwege de recente veranderingen tegen diverse problemen aan: “De combinatie van personeel- en materiaaltekort bij de leveranciers in de festivalindustrie maakten het voor ons uiteindelijk onmogelijk.

Het festival stond in eerste instantie gepland voor de zomer van 2020, maar werd vanwege corona 2 keer een jaar uitgesteld. Afgelopen maanden werd het evenement van de Zuidpolder naar een grasveld bij station Barendrecht verplaatst (waar de gemeente voor €36.000 grond geschikt liet maken voor evenementen), maar vorige week werd bekend dat het evenement toch weer in de Zuidpolder zou gaan plaatsvinden. Daar was in ieder geval door het college van B&W groen licht voor gegeven, ondanks dat er eerdere bezwaren waren tegen de locatie in de Zuidpolder.

Lekker & Live 2023

De organisatie heeft moeten besluiten het evenement, welke gepland stond voor volgende maand (15 en 16 juli), alsnog af te gelasten: “Met pijn in ons hart hebben wij gisteren (Vrijdag 17 juni 2022) het onvermijdelijke besluit genomen om Lekker & Live nogmaals te verplaatsen: naar 2023!
Ons team heeft de afgelopen maanden bergen werk verzet om het festival eindelijk door te laten gaan. Ondanks de medewerking van de gemeente Barendrecht om terug te kunnen keren naar de oorspronkelijke locatie bij de Kleine Duiker, bleek de opgelopen vertraging onoverkomelijke problemen op te leveren. (…) De teleurstelling aan onze kant is enorm, maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzetten.

Lekker & Live verwacht het evenement volgend jaar n juli te kunnen organiseren: “Wij zijn al in overleg met het management van de artiesten om deze vervelende kwestie op te lossen en de blik te richten op volgend jaar. Dus schrijf in potlood alvast 7 en 8 juli als mogelijke datum in de agenda voor Lekker & Live 2023.

Artikelfoto: Het grasveld in de Zuidpolder waar het muziekevenement volgende maand plaats had moeten gaan vinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »