Nieuw fietspad langs Hamburg gereed: "Veiligere situatie voor fietsers gecreëerd"

BARENDRECHT – De werkzaamheden aan het nieuwe fietspad langs de Hamburg zijn afgelopen week afgerond. Gemeente Barendrecht: “Met de aanleg van dit fietspad is een veiligere situatie voor fietsers gecreëerd op de Hamburg tussen de rotonde Bergen/Breslau/Hamburg en de Middeldijk.

Voormalig wethouder Luijendijk (verkeer) maakte afgelopen donderdag (laatste werkdag van het vorige college) een proefrit samen met Frans Pijnenburg van de Fietsersbond. Luijendijk: ‘Fietsers hoeven nu niet meer op de rijbaan tussen de auto’s door te fietsen. Ook is de doorstroming op de rotonde Hamburg/Rostock verbeterd.’ Fietsers hoeven daardoor niet meer over de auto-rotonde bij de IKEA te fietsen van/naar de Middeldijk. De weg voor automobilisten is wel smaller gemaakt voor de aanleg van het fietspad ernaast.

Hamburg

In 2017 is de onderdoorgang A29/Harmonielaan opengesteld voor gemotoriseerd verkeer nadat deze vele jaren alleen door openbaar vervoer werd gebruikt. Ondanks dat de doorgaande route naar de Carnisserbaan loopt via de Bergen en de Gdansk, rijdt verkeer ook via de Hamburg en Rostock naar de Carnisserbaan of bijvoorbeeld de Ikea of Outdoor XL.

Luijendijk: “De drukte op de Hamburg was hierdoor toegenomen. Dit veroorzaakte een onveiligere situatie voor de fietsers, die hier gebruik maakten van de rijbaan. Om deze situatie te verbeteren is er een vrij liggend fietspad aangelegd tussen de rotonde Bergen/ Breslau/ Hamburg en de Middeldijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »