€2.500 van Derby's Dojo actie voor Oekraïne inzameling van brandweer; Woensdag drive-through inzameling bij kazerne

BARENDRECHT – [Foto’s] Een samenwerking tussen hulpacties in Barendrecht heeft tot op heden geresulteerd in €2.500 en drie vrachtwagens vol spullen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Afgelopen zaterdag organiseerde Derby’s Dojo in de Paddewei een inzamelingsactie: Er werden workshops gegeven en een loterij gehouden om geld in te zamelen. Ook werd er lootjes verkocht voor een rit in een Ferrari.

Aan het eind van de dag was er al €1.200 opgehaald, een dag later kwam het totaalbedrag op €2.500. Hier heeft ook de horeca van de Paddewei aan bijgedragen.

Inzameling Brandweer Barendrecht

Op woensdagavond (16 maart) kunnen er ook weer spullen worden ingeleverd bij de brandweerkazerne aan de 2e Barendrechtseweg/Dr. Kuyperstraat in Barendrecht: Tussen 17:00 en 20:00 staat de brandweer paraat om spullen in ontvangst te nemen (klik hier voor een lijst met de gevraagde spullen, onderaan in het artikel). Inleveren kan ook nog morgen (Woensdag 16 maart 2022) (woensdag), donderdag en vrijdag tussen 09:00 – 16:00, maar de brandweer verzoekt zoveel mogelijk spullen op woensdagavond in te leveren.

De brandweer gaat proberen om woensdagavond een drive-through inzameling te realiseren waarbij voertuigen de kazerne zelf binnen kunnen rijden (en via de achterkant weer eruit). De gedoneerde spullen worden dan direct overgeladen naar de vrachtwagen die de spullen naar Ridderkerk kan brengen.

Hulpactie

Derby’s Dojo heeft de cheque van €2.500 gisteravond (Maandag 14 maart 2022) overhandigd aan de organisatie van de inzamelingsactie van de brandweer. Amanda van Kuijk, wijkbrandweervrouw in Barendrecht, en Monique van der Linden namen de cheque in ontvangst van Derby’s Dojo.

Ondertussen werden er ook volop spullen ingezameld bij de brandweerkazerne van Barendrecht. Het gaat onder andere om kleding, koffers/tassen, dekens/dekbedden/kussens, voedsel en ook speelgoed voor de vluchtelingen die uit Oekraïne moeten vluchten. Vanuit de kazerne in Barendrecht zijn al drie vrachtwagens vol spullen richting de centrale opslag/distributie locatie in Ridderkerk gebracht.

Een deel van de spullen zal richting Polen/Oekraïne gaan, maar de spullen zullen ook hier in de regio nodig zijn. De regio Rotterdam zal naar verwachting op korte termijn al 2.000 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De ingezamelde spullen zijn dan nodig om mensen die met niets aankomen te voorzien van warme kleding en voedsel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Derby's Dojo / Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »