Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Bij een woning in het centrum van Barendrecht, in de wijk achter het gemeentehuis, is de ruit van een voordeur ingeslagen of getrapt. Naar alle waarschijnlijkheid was dit niet de bedoeling van de groep jongeren (betrof een TikTok challenge), maar na de vernieling zijn ze er wel vandoor gegaan.

De bewoonster zat daardoor eind oktober met de schade en de verzekering wil niet voor het volledige herstel betalen. Er zijn videobeelden/geluid van de gebeurtenis en er is aangifte gedaan, maar nog zonder resultaat. Ze hoopt dat de jongeren zich alsnog melden zodat de schade netjes kan worden afgehandeld. “Helaas doet de politie niks, verzekering doet moeilijk en ik zit met schade. Ik hoop dat de jeugd zichzelf herkent of de ouders van de jeugd hun kroos herkennen“, aldus de bewoonster (contact).

TikTok, ruit gesneuveld

Op zaterdagavond 23 oktober rond 20:15 uur ‘s avonds struinde een groepje van 5 jongens en meiden langs de deuren in de betreffende straat. Eén van de deuren slaan ze over omdat er een deurbelcamera hangt (“die heeft zo’n ringding” is te horen in de video), waarna één van hen een capuchon over haar hoofd trekt. De naastgelegen woning wordt daarna uitgekozen voor de TikTok challenge “I Hear Your Heart Beat“, waarbij er op het ritme van de muziek een aantal keer tegen een (voor)deur wordt getrapt of geslagen. Het blijft die avond echter niet bij luidruchtige tikken, want de ruit van de deur sneuvelt door het harde bonken waarna het groepje het op een rennen zet. Het is geen standaard ruitje, maar uniek gekleurd glas, waardoor herstel lastiger en duurder is.

De politie is overigens dezelfde avond nog ter plaatse gekomen omdat de bewoner in eerste instantie uit is gegaan van een poging tot inbraak. Pas na het zien van de videobeelden van de deurbelcamera van de naastgelegen woning bleek wat er aan de hand was.

Deze TikTok ‘challenge’ (uitdaging) is in oktober overgewaaid vanaf de Amerikaanse universiteitscampussen, waarbij het veelal wordt gedaan onder bekenden van elkaar, voor de lol. Het vernielen van een deur is daarbij niet het doel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »