Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed en ongeval aan de Rietgors

BARENDRECHT – Een 29-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is veroordeeld voor het rijden onder invloed in Barendrecht. Ze veroorzaakte in de nacht van 10 op 11 augustus een eenzijdig ongeval toen ze met haar auto tegen een paaltje aan de Rietgors botste (niet te verwarren met een alcoholgerelateerd ongeval een week eerder aan de Rietgors).

Het ongeval vond even na middernacht plaats. In de auto werd door de politie een lege fles wijn aangetroffen. De vrouw zelf is na de aanrijding weggelopen, maar de politie wist haar alsnog aan te houden en haar rijbewijs werd ingenomen. De vrouw had als beginnend bestuurder (<5 jaar rijbewijs) bijna tien keer teveel alcohol op: 850 Ugl op een limiet van 88 Ugl.

Rijontzegging

Afgelopen week moest de vrouw voor de rechter komen: Ze is veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke geldboete van €900 met een proeftijd van 2 jaar (ze moet de €900 euro dus pas betalen als ze in de komende 2 jaar weer de fout in gaat en hiervoor wordt veroordeeld).

Op de dag van het ongeval is ook het rijbewijs van de vrouw ingenomen, deze heeft ze afgelopen dinsdag na ruim 4 maanden rijontzegging teruggekregen van de rechter. Daarmee komt de straf in feite neer op een ontzegging van de rijbevoegdheid van 133 dagen (die inmiddels voorbij zijn).

Foto: Politie BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »