Voormalige Intertoys op de Middenbaan tegen de vlakte: 11 nieuwe studio's en een winkelruimte

BARENDRECHT – [Foto’s] Het voormalige pand van speelgoedwinkel Intertoys aan de Middenbaan wordt momenteel gesloopt. De sloop werd begin van de week zichtbaar nadat het dak werd verwijderd. Vanmiddag (Woensdag 1 september 2021) werd het gebouw aan de achterzijde (Onderlangs) gesloopt.

Met de sloop wordt plaats gemaakt voor een nieuw gebouw met daarin een winkelruimte en 11 (kleine) appartementen (studio’s). De verkoop van de appartementen vond al in december 2020 plaats (werden aangeboden voor €195.000 tot €225.000).

Nieuwbouw

Het nieuwe pand krijgt in totaal 3 verdiepingen, met de ‘begane grond’ op het niveau van het Onderlangs. Het gebouw wordt 10 meter hoog, het oude gebouw was 7 meter hoog. Aan de Middenbaan kant (‘1e verdieping’) komt een commerciële ruimte van 92 m². Op het grondniveau van het Onderlangs is er ook nog 21m² aan commerciële ruimte en wordt er ruimte gebruik voor een interne fietsenstalling en gemeenschappelijke berging.

De appartementen krijgen een oppervlakte van 47 tot 49 m². De plattegronden uit de vergunningsaanvraag tonen appartementen met een U-vormige kamer die als keuken/woon/slaapkamer gebruikt kan worden met weinig tot geen muren (zie plattegrond onderaan artikel).

Zie ook: 11 appartementen en winkelruimte op locatie voormalige Intertoys MiddenbaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »