Sloop van Borgstede wordt zichtbaar: 'De Carrousel' tegen de vlakte

BARENDRECHT – Sinds februari van dit jaar wordt er gewerkt aan de sloop en nieuwbouw van Borgstede in Barendrecht. In 3 jaar tijd wordt het gebouw gefaseerd gesloopt en tegelijkertijd weer opgebouwd. De afgelopen maanden is er vooral binnen in het gebouw gesloopt, inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden ook vanaf buiten zichtbaar.

Sinds deze week wordt de algemene samenkomstruimte, de Carrousel, en het restaurant in het midden van het gebouw gesloopt. De serre aan de tuinkant is inmiddels volledig weggehaald en de buitenmuren van de voormalige algemene samenkomstruimte worden één voor één neergehaald. Eind 2022 moet het eerste nieuwe deel van het gebouw af zijn. Bewoners die nu tijdelijk in het andere deel van het gebouw zitten kunnen dan naar het nieuwe deel verhuizen. De leeggekomen oude ruimtes worden vervolgens gesloopt en ook opnieuw opgebouwd in de nieuwe stijl.

Aanpassen

De buitenruimte voor bewoners was eerder al (tijdelijk) verplaatst naar de kant van de Marjoleinlaan/Alsemhof. Laurens heeft deze met bouwhekken afgesloten ruimte opgefleurd met grote foto’s van dieren en bloemen: “Van kleurrijke bloemenprints tot vrolijke dierenfoto’s, gemaakt door bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Borgstede. Dankzij deze prachtige beelden fleurt de tuin letterlijk en figuurlijk op!” Er wordt geprobeerd om het mozaïek glas in lood kunstwerk van Bouke Ylstra aan de tuinzijde van het huidige gebouw mee te nemen en te verwerken in de hal van de nieuwbouw.

Eerder werd aan de achterzijde van Borgstede (Marjoleinlaan kant) al een tijdelijk parkeerterrein ingericht. Hier is sinds eind mei ook de nieuwe hoofdingang gesitueerd.

In onderstaand filmpje laat locatiemanager Bea Koop – Vellekoop u de plannen en voortgang zien van de verbouwing (video van eind april 2021):

Artikelfoto: De sloop van ‘De Carrousel’ (algemene samenkomstruimte) in Borgstede vanmiddagBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »