JOP op nieuwe locatie langs fietspad bij het zwembad geplaatst

BARENDRECHT – De eerder aangekondigde JongerenOntmoetingsPlek (JOP) aan het Breslaupad is inmiddels geplaatst. De half open container, een hangplek voor jongeren, is geplaatst langs het fietspad naast het Inge de Bruijn zwembad. Over 4 maanden wordt de plaatsing geëvalueerd en over 6 maanden wordt besloten of de JOP hier permanent blijft staan.

De gemeente stelde vorige maand dat de locatie aan het Breslaupad unaniem de voorkeur heeft van de stuurgroep van inwoners (8 van de 8). Ook de politie, jongerenwerk en de boa’s zijn te spreken over de plek.

Locatie

Een aantal bewoners aan de Carnisselande kant van de JOP reageerde verbaasd over het eerdere besluit. Het is niet bekend of er ook inwoners van Carnisselande in de stuurgroep zaten. Een stuurgroep was in eerste instantie opgericht om de plaatsing van de JOP aan de Bachlaan te onderzoeken. De gemeente heeft vervolgens onder 250 huishoudens een enquête gehouden “om te kijken naar een mogelijke locatie voor een JOP op de grens van de wijken Nieuwland en Carnisselande

Ter vergelijking: De Bachlaan is ruim 500 meter bij de huidige JOP locatie vandaan (en de A15/geluidswal zit ertussen), terwijl bewoners van de Lijsterbeswede en de woningen en flat aan het Lauwersmeer op minder dan 200m afstand van de JOP wonen (met alleen de Carnisser Baan ertussen).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »