Appartementencomplex De Nieuwe Botter Barendrecht bereikt hoogste punt

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag werd een mijlpaal bereikt in de bouw van appartementencomplex de Nieuwe Botter. Woningcorporatie Patrimonium Barendrecht en aannemersbedrijf P. van Leeuwen vierden het bereiken van het hoogste punt van de bouw, waarbij rekening werd gehouden met de geldende Covid-maatregelen.

Het appartementencomplex De Nieuwe Botter ligt langs de Buitenlandse Baan en in Park Buitenoord in Barendrecht. Het maakt deel uit van een ensemble van drie appartementencomplexen welke losjes in het landschap staan.

70 appartementen

In het totaal worden er 70 appartementen gebouwd, welke worden verhuurd en verkocht. De centrale entrees van de appartementen liggen aan een groen hart van bomen, zitjes en bloemperken. De 18 koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. Verhuur zal gaan op basis van voorrang voor 55-plussers. Eén cluster met voorrang voor 55-plussers en één cluster met voorrang voor 55-plussers uit Barendrecht. Van de 34 huurwoningen worden 25 woningen geadverteerd, de overige 9 reserveert Patrimonium voor bewoners van de Zeeheldenbuurt, waar op termijn woningen zullen worden gesloopt voor nieuwbouw.

Met de verhuur van een deel van deze unieke appartementen voorzien we een belangrijke doelgroep van levensloopvriendelijke woningen. Hier is ontzettend veel vraag naar en we zijn blij om met de Nieuwe Botter aan deze vraag te kunnen voldoen”, vertelt Peter Manders, directeur-bestuurder van Patrimonium. De verhuur van de huurappartementen start dinsdag 20 april om 20.00 uur via woonnetrijnmond.nl.

Oplevering

Joost de Korte, manager planontwikkeling bij Aannemersbedrijf P. van Leeuwen vult aan “Ondanks de Covid-19 situatie en de momenteel stijgende bouwkosten zijn we ontzettend blij dat we dit mooie project mogen en kunnen realiseren. De bouw verloopt volgens planning, dus in de loop van 2021 zullen de eerste appartementen worden opgeleverd.

Duurzaam

Op het dak van de drie gebouwen worden zonnepanelen geplaatst. Deze panelen zorgen voor de collectieve energieopwekking voor elektriciteit in de algemene ruimten en voor de liftinstallatie. De algemene ruimten worden bovendien voorzien van energiezuinige ledverlichting. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van een bodemwarmtewisselaar voor de vloerverwarming, warm tapwater en koeling zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam.

Het gebouw wordt zo gebouwd dat zoveel als mogelijk bestaande bomen behouden blijven. Daar waar bomen zijn verwijderd worden nieuwe bomen op de projectlocatie voor teruggeplaatst.

Foto via: Patrimonium

Update  9 juli 2021:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »