Van Belzen: "Door de politie flink ingegrepen op het Havenhoofd, Carnisse Veste en Middeldijkerplein"

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen heeft via een raadsbrief de gemeenteraad geinformeerd over de onrust op het Havenhoofd de afgelopen week: overlast, groepsvorming, brandstichting en vandalisme vonden plaats en twee tieners werden aangehouden met wapens op zak.

Burgemeester van Belzen: “Afgelopen week en weekend is, na verschillende meldingen van overlast door groepjes jeugd, door de politie flink ingegrepen op en rondom het Havenhoofd, Carnisse Veste en het Middeldijkerplein. Hierbij zijn o.a. fouilleeracties gehouden, is gecontroleerd op het bij zich hebben van een identiteitsbewijs en zijn namen genoteerd om de jongeren in beeld te krijgen. Daarnaast is gecontroleerd op het naleven van de regels in het kader van Covid 19. Ook hebben een aantal jongeren een proces-verbaal gekregen voor het veroorzaken van overlast/hinder en zijn gevorderd het gebied te verlaten.

Onderzoek

Daarnaast maakt de burgemeester melding van de aangehouden 14 en 15-jarige met een mes en boksbeugel. Ook wordt er nog onderzoek gedaan naar en jongeren die aanwezig was in een parkeergarage toen er vernielingen werden gepleegd. . Van Belzen: “De jongeren zijn afkomstig uit Rotterdam, Rhoon, Capelle a/d IJssel, Mijnsheerenland en Barendrecht.

Niet tolereren

De burgemeester vervolgt: “Duidelijk mag zijn dat dergelijke overlast niet wordt getolereerd en dat hard wordt ingegrepen daar waar dat nodig is. Zoals al eerder in een brief naar uw raad geschreven wil dat niet zeggen dat jongeren geen (hang)plek meer mogen hebben mits zij zich houden aan de regels in het kader van Covid 19. Op dit moment zien we veel jongeren weer op straat. De politie en onze Boa`s zijn er voor handhaving mocht dit nodig zijn maar spreken de jongeren ook aan bij overlast. Verder gaan de jongerenwerkers regelmatig ambulant op pad bij locaties waar hangjongeren bekend zijn. Er is nauw contact met de wijkagenten (o.a. door middel van een WhatsApp-groep waarin de coördinator Openbare Orde, jongerenwerker en alle wijkagenten inzitten) om signalen te delen.

Foto: Het aangetroffen mes en de boksbeugel bij de groep op het Havenhoofd op vrijdag 19 februari (foto via: Politie)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »