Politieauto

BARENDRECHT – De politie moest vanavond (Vrijdag 19 februari 2021) opnieuw in actie komen op het Havenhoofd in Barendrecht. Omstreeks 18:00 uur ontving de politie meldingen van winkeliers, bezoekers en bewoners rond winkelcentrum Carnisse Veste over overlastgevende jeugd.

Een, volgens de politie en omwonende, zeer grote groep lastige jongeren was op overlastgevende (geluid/afval) en intimiderende wijze aanwezig rond winkelcentrum Carnisse Veste. “Hierdoor voelden de winkeliers, bezoekers en de bewoners zich onveilig“, aldus de politie. Agenten zijn hier met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en hebben het plein van diverse kanten omsingeld/afgesloten.

Wapens

Politie Barendrecht: “Groepsvorming en intimidatie wordt niet geaccepteerd. Wij hebben als politie met diverse eenheden opgetreden op en rond om winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. Hierbij zijn twee aanhoudingen verricht ter zake de Wet Wapens en Munitie. De aangehouden verdachten zijn jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar oud uit Rotterdam West. Zij zijn overgedragen aan de opsporing die de zaak verder in behandeling nemen.” De twee hadden een mes en een boksbeugel bij zich.

Een omwonende laat weten dat de politie vanmiddag (Vrijdag 19 februari 2021) ook al op het Havenhoofd was en jongeren heeft aangesproken, gefouilleerd en gegevens heeft genoteerd vanwege overlast.

Brandstichting en vandalisme

Gisteravond moest de politie eveneens naar het Havenhoofd komen. De brandweer was rond 20:50 uur met spoed gealarmeerd voor een automatische brandmelding in een appartementencomplex aan de Reuchlinhaven, direct aan het Havenhoofd. Hier bleek sprake te zijn van brandstichting door een groep jongeren.

Twee weken geleden, op 6 februari, werd in de hal van hetzelfde appartementencomplex schade aangericht. Vandalen vernielden een ruit en tekende o.a. een hakenkruis op de muur. Een gang vol rommel en schade bleef achter.

« | »