Taakstraf voor mishandeling van twee personen bij het Muziekplein

BARENDRECHT – Een 37-jarige man uit Barendrecht is eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf voor de mishandeling van 2 personen bij het Muziekplein in Barendrecht. De man duwde een vrouw zo hard dat ze daarbij ten val kwam en gewond raakte. De andere persoon werd tegen in het gezicht/tegen het lichaam geslagen.

De mishandeling vond op zondagavond 15 december 2019 plaats. Politie en ambulance kwamen met spoed naar de melding van de mishandeling, de man kon direct worden aangehouden. Een gewond geraakte vrouw werd door het ambulancepersoneel aan haar verwondingen behandeld.

Veroordeling

In maart van dit jaar werd de man veroordeeld voor de mishandeling van 2 personen. Hij kreeg een taakstraf van 60 uur opgelegd en moet een schadevergoeding betalen, zo’n €800 en €400 euro. Voor de mishandelde vrouw gaat dat om €750 vergoeding voor immateriële schade, voor de ander om €250. Daarnaast moet de veroordeelde nog de materiële schade (zo’n €200) vergoeden.

Ter info: In verband met de coronamaatregelen bij de Rechtbanken is de beschikbaarheid van gerechtelijke uitspraken over incidenten in Barendrecht vertraagd geweest. Afgelopen tijd zijn er al enkele artikels gedeeld met updates over uitspraken (van dit jaar) van grotere en kleinere incidenten in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »