Actie WAAKS! in de Zuidpolder: Op zoek naar waakzame hondeneigenaren

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag zijn vrijwilligers van Buurtpreventie Barendrecht op pad gegaan voor de actie WAAKS! van de gemeente Barendrecht. De vrijwilligers spraken wandelaars met een hond aan over het project: “We vragen u om extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van uw hond(en) en deze situaties te melden bij de politie door 1-1-2 te bellen”

Daarnaast was er een  klein (veiligheids)presentje voor de hond/eigenaar: Een lampje voor om de halsband zodat de hond ook in het donker goed zichtbaar is.

Waaks

De hondeneigenaren kregen een brief overhandigd namens burgemeester van Belzen: “U kent uw eigen wijk erg goed en herkent daardoor ook sneller verdachte situaties. Het is u misschien al eens opgevallen dat er onbekende personen “veel belangstelling” hebben voor een bepaalde woning terwijl u weet dat de bewoners er niet zijn. Denk bijvoorbeeld ook  aan personen die aan auto’s rommelen of die rondhangen op straat. Die informatie kan voor de politie erg belangrijk zijn om mogelijke criminaliteit in uw wijk te voorkomen..

De burgemeester benadrukt dat heterdaadmeldingen belangrijk zijn voor de politie: 80% van alle aanhoudingen vinden direct na het plegen van het misdrijf plaats. De politie is in meer dan de helft van de gevallen afhankelijk van meldingen van inwoners. Vanzelfsprekend kan iedereen hierbij helpen, niet alleen mensen die een hond uitlaten, maar deze actie was specifiek gericht op de hondenliefhebbers, omdat ze regelmatig veel buiten op pad zijn en veel in de wijk zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »