Kind-Verbindt-Ontbijt aan Huis: Steuntje in de rug van eenzame ouderen in Barendrecht

BARENDRECHT – Het Kind-Verbindt-Ontbijt is een succesvol initiatief van Gebouw Het Kruispunt waarbij kinderen samen met hun grootouders en/of (eenzame) ouderen ontbijten en op die manier de dialoog op gang gebracht wordt tussen verschillende generaties én eenzaamheid wordt tegengegaan.

Onlangs won Het Kruispunt de tweede prijs in de strijd om de titel Barendrechts Beste. Iets waar zij enorm blij mee zijn. Hoog tijd dus voor een nieuwe editie, volledig Coronaproof: Het-Kind-Verbindt-Ontbijt-aan-huis. Omdat ouderen en kinderen nu niet fysiek bij elkaar kunnen worden gebracht, is er een oplossing bedacht.

Ontbijtboxen

Het Kruispunt gaat, in samenwerking met KijkopWelzijn, in de kerstperiode ontbijtboxen langsbrengen bij (eenzame) alleenstaande ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in dit toch al gekke jaar én met de feestdagen die eraan komen. In iedere straat woont namelijk meer dan één oudere die zich eenzaam voelt.

Ken jij iemand die wel zo’n ontbijtbox kan gebruiken? Ga dan naar hetkruispunt.nl/ontbijt en geef diegene op vòòr 10 december.

Kerstgedachte

Barendrechtse basisscholen worden gevraagd om iets leuks te maken voor de ouderen. Bijvoorbeeld een kerstslinger, mooie brief of leuk kaartje, een tekening of een kaarsje met een fijne kerstwens. Voor de school een mooie manier om met elkaar in de klas te praten over de kerstgedachte in relatie tot het onderwerp eenzaamheid, en de ouderen voelen zich door het krijgen van post minder alleen.

Het Kruispunt krijgt bij het inpakken en bezorgen ondersteuning van vrijwilligers van Stichting Present Barendrecht. De Albert Heijn op de Middenbaan is de grootste sponsor van de boxen. Het Kruispunt is op zoek naar ondernemers die een bijdrage willen leveren. Ze zijn geholpen met broodjes, sap, kaarsjes, beleg, kleine cadeautjes en dozen. Neem contact op via info@hetkruispunt.nl.

Artikelfoto via: Het KruispuntBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »