Voortzetting van jaarlijkse Bethelbazar onder nieuwe voorzitter

BARENDRECHT – Op dinsdag 13 oktober, tijdens een vergadering van de Bethelbazar commissie, heeft de vertrekkende voorzitter Huib van Zessen de voorzittershamer overgedragen aan de nieuwe voorzitter Leen Pot. De meeste commissieleden waren online verbonden bij deze vergadering waarin Leen woorden van dank uitsprak voor het vele werk dat Huib voor de bazar heeft gedaan.

Tevens ontving Huib bloemen en een boek met persoonlijke herinneringen van de commissieleden. Huib raakte eind jaren tachtig vanuit de diaconie betrokken bij het project Nova Cruz in Brazilië en zodoende ook bij de bazar. Jaarlijks werd een bazar georganiseerd om de projecten van de diaconie te ondersteunen. Het daarop volgende diaconale project dat werd ondersteund door de bazar was Makeni in Zambia. Vanaf 2003 is de bazar Bethelbazar gaan heten en is de bazar meer projecten gaan ondersteunen.

Commissie

Tijdens de vergadering namen ook de commissieleden Alide Heulen, Gerdien Pool, Marja Kruit, Henk van Schelven, Henk van der Pols en Aad de Bruin afscheid. Huib bedankte deze vertrekkende commissieleden voor hun inzet die veelal meer dan 25 jaar inhield. Wel blijven de meeste oud commissieleden betrokken bij de bazar omdat zij het allen zo leuk vinden om mee te helpen. Dat komt omdat de Bethelbazar met al haar geldwervingsactiviteiten veel meer is dan alleen een rommelmarkt.

Voortzetten

De vertrekkende commissieleden gaven twee jaar geleden aan te willen stoppen. In de tussenliggende tijd is het gelukt om nieuwe commissieleden te vinden die samen met de overgebleven commissieleden de bazar kunnen voortzetten. Uit die samenwerking kunnen ook weer nieuwe ideeën voortkomen. Dit jaar zijn als alternatief voor de bazar een stoffenwinkel en een bazarwinkel gehouden, waarmee de vier geselecteerde goede doelen toch konden worden gesteund. In het bijzonder heeft de antiekverkoop in de bazarwinkel veel geld opgebracht.

Voor Leen en de deels vernieuwde commissie ligt nu de uitdaging om geldwervingsactiviteiten voor 2021 te organiseren. De commissie hoopt weer een echte Bethelbazar te organiseren omdat de opbrengsten en de sfeer beiden erg hoog zijn.

Artikelfoto: Overhandigen van de voorzittershamer (Foto door: Arnold Sluijs)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »