Nieuwe kinderburgemeester Iglaas Adnaan geïnstalleerd

BARENDRECHT – [Foto’s] Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van gisteravond (Dinsdag 13 oktober 2020) is Iglaas Adnaan (12) geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

De kinderburgemeester van 2019/2020, Maas van der Graaf, overhandigde na een toespraak van burgemeester van Belzen de ambtsketen aan Iglaas.

Kinderburgemeester

Iglaas is 12 jaar en zit in groep 8 van basisschool de Tweemaster. Ze wil zich komend schooljaar richten op drie hoofdonderwerpen:

De installatie van de kinderburgemeester vond vanwege de coronamaatregelen met slechts enkele aanwezigen, waaronder ook haar moeder, plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De gemeenteraadsvergadering waar de installatie onderdeel van was vond digitaal (online) plaats.

Iglaas

De moeder van de 12-jarige gaf het voorzetje om mee te doen aan de verkiezing. “Zij vertelde mij over het kinderburgemeesterschap en vond het een mooie kans om problemen te benoemen en te proberen ze op te lossen. Daar was ik het mee eens, dus gaf ik mij op.

Iglaas hoopt in kleine stapjes haar doelen te bereiken. “Ik wil een kinderburgemeester zijn die blijft doorzetten, maar ook geduldig is. Niet alles kan meteen veranderen. Dat kost tijd. Door goed samen te werken met burgemeester Van Belzen hoop ik Barendrecht nog mooier te maken. Ik vind het fijn dat de burgemeester kinderen sowieso bij veel zaken betrekt. Bij Open Limonade is hij bijvoorbeeld ook heel actief. Hij ziet kinderen niet als mensen die alleen maar snoepjes willen en geen menig hebben. Ik heb zin in onze samenwerking!

Maas

Burgemeester van Belzen somde voorafgaand aan de overdracht de speerpunten op waar hij samen met Maas het afgelopen jaar aan heeft gewerkt. Door de coronamaatregelen is het jaar iets anders gelopen dan vooraf gepland, maar de burgemeester bedankte de kinderburgemeester voor zijn inzet. Maas ontving van de gemeente een oorkonde voor zijn kinderburgemeesterschap.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »