Politieauto

BARENDRECHT – Een scherpe medewerker van een transportbedrijf besloot vorig jaar de politie te bellen vanwege een opvallende lading satésaus. Er bleken tientallen kilo’s harddrugs in de twee pallets verborgen. Vandaag (Woensdag 14 oktober 2020) stonden drie verdachten voor de rechter, waaronder een 26-jarige man uit Barendrecht. Het OM verdenkt hem ervan het initiatief te hebben genomen voor het drugstransport.

De lading kwam op maandag 16 september 2019 binnen bij een transportbedrijf in De Lier. Bij de aflevering ontstond argwaan, bijvoorbeeld omdat de pallets in onnodig veel plastic waren ingepakt. Ook werd er geen klantformulier overlegd toen daarom werd gevraagd. In plaats daarvan kreeg men een uitdraai van de Kamer van Koophandel, voor een bedrijf in versnellingsbakken.

De pallets werden door de politie onderzocht. Het waren 32 dozen met bakken bevroren satésaus, maar ook 40,6 kilo heroïne en 62,5 kilo cocaïne.

Videobeelden

Wie de lading heeft gelost wordt al snel duidelijk. Een 26-jarige man uit Barendrecht kan twee dagen later worden aangehouden onder meer door herkenning op videobeelden. Hij vertelt dat hij het transport samen met een 58-jarige man uit Strijensas, de eigenaar van het bedrijf in versnellingsbakken, heeft geregeld.

Bij de doorzoeking van zijn huis worden meerdere telefoons gevonden. Daaruit blijkt dat dat hij veelvuldig contact heeft met een 36-jarige man uit Ridderkerk, die niet alleen weet dát er een transport was maar ook hoeveel kilo’s er in de zending hoorden te zitten.

Eis

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag (Woensdag 14 oktober 2020) vijf jaar cel tegen de 26-jarige man uit Barendrecht. Hij had contact gelegd met de man uit Strijensas, en nam het meeste initiatief. Tegen de andere verdachten eiste de officier van justitie vier jaar cel. Over twee weken doet de rechter uitspraak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »