Kruidvat Middenbaan volledig in de stijgers voor realisatie van 8 appartementen

BARENDRECHT – [Foto’s] Het winkelpand aan de Middenbaan 74 (Kruidvat) staat sinds deze week volledig in de steigers. Reden hiervoor is de realisatie van appartementen op de verdieping(en) boven de winkel. De bestaande verdieping zal worden verbouwd en er zal een extra verdieping op worden gemaakt.

In totaal worden er 8 appartementen gerealiseerd. Het hoogste punt komt op 10 meter hoogte te liggen (en 13 meter aan de achterzijde). Voor deze afwijking van het bestemmingsplan is vorig jaar een vergunningsproces doorlopen.

Werkzaamheden

De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Aan de achterzijde van het pand (Onderlangs) is een klein bouwterrein ingericht, o.a. voor de aan- en afvoer van materiaal. Ook daar zijn de winkels nog bereikbaar, maar alleen via de stoep.

In totaal zullen er 8 appartementen gerealiseerd worden, 4 per verdieping. In de kelder, achter de winkelruimte, worden 7 bergingen gerealiseerd, daarnaast komt er ook nog 1 buitenberging. Bij iedere woning hoort één bergingsruimte.

Winkels

De Kruidvat is gewoon bereikbaar via de reguliere ingang. De ingang van de Terre des Hommes winkel zit iets verder verstopt, maar de ingang wordt aangegeven met banners. Vanwege de stellages zijn er flink minder plekken beschikbaar om fietsen te stallen bij deze toegangsroute tot de Middenbaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »