Voormalige Rabobank kantoor in centrum Barendrecht bijna volledig gesloopt voor nieuwbouwproject

BARENDRECHT – [Foto’s] In het centrum van Barendrecht worden momenteel meerdere nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Voor het Singlestaete project aan de Binnenlandse Baan/Windsingel (tegenover het ‘t Vlak) moest nog wel eerst het voormalige Rabobank kantoor worden gesloopt (pinautomaat staat er nog).

De losse materialen in en aan het pand werd afgelopen maanden al gestript. De daadwerkelijk sloopt begon deze maand en is bijna afgerond. Alleen de middenkolom van het gebouw, met daarin de lift, stond vanmiddag (Donderdag 16 juli 2020) nog overeind. Meerdere graaf/grijpmachines worden ingezet om al het puin op te ruimen en af te voeren.

Singelstaete

Het gesloopte kantoorpand maakt na langdurige leegstand plaats voor het nieuwbouwproject ‘Singlestaete’: 26 luxe appartementen in een complex van 4 hoog met een ondergrondse garage. Het complex wordt gasloos opgeleverd. De appartementen kosten tussen de €450.000 en €930.000.

Verkoop

Het verkoopproces werd eerder dit jaar nog een punt van discussie in de Barendrechtse politiek: De appartementen werden ‘sur plus’ verkocht: Geïnteresseerde kopers die bereid waren om de vraagprijs te betalen werd tevens gevraagd hoeveel ze bereid waren om nog extra te betalen. Echt voor Barendrecht (EVB) stelde hierover vragen aan het college. Maar hoewel het college verrast was door de actie van de ontwikkelaar en hier geen voorstander van was, bleek dat ze hier niets tegen konden doen: “Het staat een ontwikkelaar vrij om in zijn verkoopproces te kiezen voor een dergelijke oplossing, in Rotterdam gebeurt dit veelvuldig. Uiteraard vindt het college dit geen wenselijke ontwikkeling gezien de huidige vraag op de woningmarkt. Er zijn tussen de gemeente en ontwikkelaar geen afspraken gemaakt over een eventueel ‘surplus’ bij verkoop van de woningen.

Een gesprek van de wethouder met de ontwikkelaar kon hier geen verandering in brengen: “Ontwikkelaar heeft te kennen gegeven, gezien de risico`s die zij in het voortraject heeft gelopen, hier geen gehoor aan te willen geven. Het is uiteindelijk aan ontwikkelaar om hier invulling aan te geven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »