Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Gasten en bezoekers bij Hospice de Reiziger zijn weer welkom. In deze bijzondere tijd doet het Hospice er alles om haar gasten én de familie/naasten op een goede wijze de tijd die zij nog samen hebben ook sámen te laten doorbrengen. Zoals altijd staat het leven op de voorgrond.

Coördinatoren en vrijwilligers maken gebruik van goede preventieve maatregelen, zoals een goede handhygiëne en extra schoonmaken. Het betekent dat familie van gasten en naasten weer op de eigen kamer mogen worden ontvangen, waarbij twee bezoekers tegelijkertijd van harte welkom zijn: “Gewoon, net als thuis“.

Hospice de Reiziger

De gastenkamers zijn recent voorzien van een goede klimaatbeheersing, met dank aan bijdragen van donoren en sponsors. Daarnaast is het eigen terras als verlengstuk van de eigen kamer goed inzetbaar tijdens de komende zomerperiode.

Vanaf 1 juni gaan wij in het Hospice de Reiziger meer en meer naar de normale situatie. Vrijwilligers die tijdelijk niet konden komen keren terug, familie en naasten kunnen ook weer deelnemen aan het avondeten. En daar zijn wij blij mee. Het is fijn als men met elkaar de maaltijd, kan gebruiken. Ook wanneer het afscheid van de gast nadert en de familie/naasten waken zorgen wij binnen het Hospice de Reiziger ervoor dat zij welkom zijn en dichtbij de gast kunnen zijn. Zo wordt op gepaste en betrokken wijze afscheid genomen, in liefde bij en naast elkaar. Vanzelfsprekend hanteren wij binnen het Hospice de RIVM richtlijnen, maar doen wij ook zo gewoon als mogelijk. Voor ons allemaal staat welbevinden en ieders gezondheid voorop.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »