Woningen aan de Mr. Lohmanstraat worden half juni gesloopt

BARENDRECHT – De voorbereidingen van de sloop van de woningen aan de Mr. Lohmanstraat, Ir. Albardastraat en Mr. Thorbeckestraat zijn in volle gang. De aannemer heeft maatregelen getroffen zodat de sloopwerkzaamheden geen problemen opleveren voor beschermde diersoorten zoals de gierzwaluw.

Op dit moment verwijdert een gespecialiseerd bedrijf de asbest uit de woningen, uiteraard volgens strenge richtlijnen die de wet voorschrijft. Buiten het afgeschermde gebied is er geen gevaar voor omwonenden. Op 15 juni start de daadwerkelijke sloop van de woningen.

Nieuwbouw

Op de locatie worden woningen gesloopt voor de realisatie van nieuwbouw. Het gaat om 93 sociale huurwoningen, verspreid over 3 blokken. In totaal worden 47 woningen gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwbouwproject.

Sloop

Patrimonium Barendrecht: “We starten met het verwijderen van de asbesthoudende materialen in de woningen en bergingen. Dat gebeurt voor de daadwerkelijke (machinale) sloop. We verwijderen asbest uiteraard binnen de geldende eisen, wet- en regelgeving. We schermen het werkgebied goed af met asbestlint; werknemers dragen beschermende kleding en maskers en we verpakken en voeren het asbesthoudende materiaal af volgens strenge richtlijnen. Buiten het afgezette gebied is er geen risico.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »