Nieuwe 'Traag graag!' verkeersborden bij speelplekken in Smitshoek

BARENDRECHT – Automobilisten zullen bij speelplekken in Smitshoek extra worden gewaarschuwd voor spelende kinderen. Afgelopen woensdag is aan de Wolweverij het eerste zelfontworpen verkeersbord opgehangen met de tekst: “Traag graag!

De verkeersborden worden opgehangen op initiatief van de wijkvereniging Smitshoek. Alwyn de Bruijn: “Als wijkvereniging willen wij ons niet alleen inzetten door het organiseren van leuke activiteiten. Van tijd tot tijd proberen we de wijk veiliger te maken en een nog fijnere plek om in te wonen.

Traag graag!

Na een wijkschouw van de vereniging in 2019 werd als speelpunt opgesteld om twee speelplekken in de wijk, die vlak naast de weg liggen, veiliger te maken. Alwyn: “Samen met de gemeente hebben gekeken welke mogelijkheden er waren en ook welke vooral paste. We kregen eind 2019 de kans om zelf een verkeersbord te ontwerpen zodat deze bij de speelplaatsen kunnen hangen.” De verkeersborden zijn ontworpen door Smitshoek bewoners Danny & Talitha Diederen.

Bij de speelplekken aan de Klompenmakerij en Wolweverij zullen twee borden worden opgehangen (vier in totaal). De wijkvereniging benadrukt dat kinderen zelf uiteraard ook altijd blijven moeten opletten: “Met de borden hopen we dat alle bekenden en onbekenden uit de wijk nog eventjes extra opletten wanneer ze de speelplaatsen naderen zodat onze jeugd veilig kan blijven spelen. Uiteraard moet onze jeugd nog altijd eerst goed opletten met oversteken of wanneer ze achter een verdwaalde bal aanrennen.

Foto: Arjen van Breugel (links, Wijkregisseur Barendrecht) en Alwyn de Bruijn (rechts, secretaris Wijkvereniging Smitshoek) presenteren het eerste bord terwijl deze door een medewerker van de gemeente wordt opgehangen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »