'Tot nader order' afgesloten pinautomaat Havenhoofd verdwijnt permanent vanwege plofkraakgevoeligheid

BARENDRECHT – De afgelopen jaren zijn in Barendrecht al twee pinautomaten verdwenen nadat hier een plofkraak op werd gepleegd (1, 2). Op de ABN Amro pinautomaat aan het Havenhoofd werd in 2013 ook een plofkraak gepleegd, maar de pinautomaat bleef.

Enkele weken geleden is de pinautomaat alsnog afgesloten. Op de pinautomaat hangt de mededeling dat deze automaat ‘tot nader order buiten gebruik is’. Voor de dichtstbijzijnde geldautomaat van ABN Amro worden klanten doorverwezen naar de Henry Dunantlaan. In 2016 werd nog gepoogd om deze automaat van ABN Amro ook open te breken.

Permanent weg

Een omwonende van het Havenhoofd heeft de afgelopen tijd meermaals contact gehad met de ABN Amro: “Het blijkt dat de enige “buiten” pinautomaat op het Havenhoofd gaat verdwijnen, er geen gele vervanger (geldmaatje, red) is gepland en dat ABN Amro hem weghaalt ivm plofkraak gevoeligheid. Niet echt handig voor de vele ouderen of de horeca bezoekers.

Ondanks herhaalde navraag afgelopen week door BarendrechtNU, heeft de woordvoerder van ABN Amro nog niet gereageerd op een bevestiging hiervan [UPDATE]. Wel bracht ABN Amro gisteren (Donderdag 28 november 2019) naar buiten in het hele land ‘tientallen geldautomaten te sluiten‘ na een reeks plofkraken. De bank zou automaten dichtbij bewoning sluiten in verband met de veiligheid van de bewoners.

Update: Reactie ABN Amro

Update 11:30 uur: Tegelijk met het publiceren van dit artikel is er toch wel een reactie gekomen van ABN Amro: “Op dit moment kan ik helaas geen extra informatie geven over de bedoelde geldautomaat. Zodra we meer weten over deze automaat zullen we dat bekendmaken.” Aan de betreffende omwonende is eerder echter al gemeld dat de automaat niet terug komt.

De persvoorlichter verwijst omwonenden naar geldautomaten van andere banken: “Omwonenden kunnen contant geld kunnen opnemen bij geldautomaten van andere banken in de buurt. Volgens Google Maps zijn er een SNS en een Rabo automaat op een steenworp afstand“. De betreffende openbare pinautomaat in de Carnisse Veste is echter al in 2017 weggehaald en de automaat bij de Rabobank staat in het kantoor aan de ‘Kopenhagen’ en is alleen tijdens kantooruren geopend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »