Dit zijn de nieuwe afvalcontainers: Weigeren mag, afval scheiden blijft verplicht

BARENDRECHT – Er is veel te doen rondom het door de gemeente vastgestelde afvalbeleid, waarbij bewoners van laagbouw twee vuilcontainers krijgen aangeboden. Hiertegen bestaat veel verzet onder de inwoners binnen het gebied van Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken.

Afgelopen week bleek echter dat de gemeente Barendrecht in de wijk Buitenoord geen twee vuilcontainers per woning zal plaatsen in verband met ruimtegebrek in de wijk. In plaats daarvan komen er op diverse plaatsen in de wijk zogenaamde GFT cocons. Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken vindt dat een perfecte oplossing.

Op grond van het gelijkheidsbeginsel heeft Buurt Bestuurt verantwoordelijk wethouder Cees Schaap dan ook verzocht om deze oplossing eveneens toe te passen in het gebied van Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken. Dat omvat Meerwede-Zuid, de Reling, het Middeldijkerplein, de Waterkant en het Havenkwartier. De gemeente gaat volgende week beginnen met het uitdelen van de containers.

Hans Grashoff namens Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en Omstreken: “Het zal niet alleen een hoop ergernis schelen bij de bewoners, maar ook het straatbeeld zal niet meer ontsiert worden door talloze vuilcontainers bij de betreffende woningen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »