Anaïs Swirc (10) benoemd tot kinderburgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT – Ook voor aankomend schooljaar zoekt de gemeente Barendrecht een kinderburgemeester. Dan zit de termijn van de huidige kinderburgemeester Anaïs Swirc erop. Kinderen die aankomend schooljaar in groep acht van een Barendrechtse basisschool zitten, kunnen solliciteren op deze bijzondere baan.

Burgemeester Jan van Belzen: “Anaïs heeft het het afgelopen jaar fantastisch gedaan, ze heeft haar doelen bereikt en mij goed geholpen. Ook heeft ze ons allemaal geraakt met haar indrukwekkende speech bij de herdenking op 4 mei. Met enige pijn in mijn hart neem ik dus afscheid van haar, maar ik ben ervan overtuigd dat er komend schooljaar ook weer heel geschikte kandidaten komen.

Aanmelden

Kinderen die een gooi naar het burgemeesterschap willen doen, moeten vóór 23 augustus 2019 een e-mail of een filmpje sturen met daarin hun verkiezingsbelofte. Wat willen zij aanpakken voor de kinderen in Barendrecht?

Uit alle inzendingen worden vijf kandidaten geselecteerd die zich in september voor een jury mogen presenteren. De kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd in de gemeenteraadsvergadering van 24 september. Meer informatie: barendrecht.nl/kinderburgemeesterworden

Foto: Burgemeester van Belzen en (de eerste) kinderburgemeester van Barendrecht Anaïs SwircBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »