Archieffoto: Jeugdbrandweer Barendrecht

BARENDRECHT – Alweer een jaar geleden werd Anaïs Swirc gekozen als eerste kinderburgemeester van Barendrecht. Een jaar waarin ze zich op veel momenten heeft kunnen laten zien aan Barendrecht. Samen met burgemeester Jan van Belzen.

Maar Anaïs had ook 3 doelen geformuleerd waar zij iets aan wilde doen in 2019: eenzaamheid onder ouderen, EHBO-workshops en een jeugdbrandweerdag. Inmiddels gaan er elke week klassen naar Borgstede en De Elf Ranken en op 10 juli staat er van alles te gebeuren in en om het gemeentehuis.

EHBO

Anaïs: “Het is hartstikke belangrijk om goed te kunnen handelen als er iets gebeurt op straat of in de klas. Ik ben dan ook heel blij dat de EHBO Vereniging Barendrecht op 10 juli 2 EHBO-workshops organiseert voor groep 8 leerlingen. In 1,5 uur leer je wat je bij ongevallen kunt doen. Natuurlijk zal reanimatie ook behandeld worden en kun je hier mee oefenen!”

De EHBO-workshops zijn voor kinderen die in groep 8 zitten. Wil je hier aan meedoen? Geef je dan op via info@openlimonade.nl. Ze ontvangen graag je naam, leeftijd, groep en school. Je kunt kiezen voor 13.00 – 14.30 uur en 15.00 – 16.30 uur. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

(Jeugd)brandweer

Een ander onderwerp wat hoog op de agenda van onze kinderburgemeester staat is de (jeugd)brandweer. Deze middag zal de brandweer daarom tussen 13.30 uur en 17.00 uur voor rijden op het plein bij het gemeentehuis.

Je kunt de brandweermannen alles vragen over wat werken bij de (jeugd) brandweer inhoudt en een brandweerwagen eens van binnen bekijken. Voor de brandweer-activiteit is vooraf aanmelden niet nodig.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »