Gemeentehuis Barendrecht (Binnenhof, gemeentehuisplein)

BARENDRECHT – Eerder deze maand vroeg D66 Barendrecht het college om een regenboog zebrapad aan te leggen op het gemeentehuisplein. Het college is niet van plan deze aan te leggen.

Een regenboogpad, ook wel regenboogzebrapad of gaybrapad, is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag om daarmee aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (lhbt’ers) (bron).

Geen regenboogpad

Hoewel het college aangeeft het uitgangspunt van acceptatie te onderschrijven, zijn ze niet van plan om een dergelijk zebrapad in Barendrecht aan te leggen. Op de Binnenlandse baan op het gemeentehuisplein zou het afwijkende zebrapad (vele kleuren) voor teveel afleiding zorgen, in een toch al druk verkeersbeeld: “Het toevoegen van extra afwijkende elementen in de verkeerssituatie heeft hier een negatief effect op het verkeersveiligheid.

De gemeente hijst, naar aanleiding van een eerder verzoek, inmiddels wel ieder jaar op Coming Out dag de regenboogvlag op het gemeentehuis. Ook de Bethelkerk gaat hier vanaf dit jaar aan meedoen.

Gesprek

Wij willen daarentegen wel als college – in het kader van Coming Out dag – in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de LHBT-doelgroep in Barendrecht, om samen met hen te verkennen welke problemen zij ervaren in de dagelijkse praktijk, welke oplossingen hiervoor kunnen worden gevonden en welke rol de gemeente hierbij kan spelenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »