Bethelkerk, Barendrecht

BARENDRECHT – Het college heeft de Bethelkerk definitief af laten vallen als mogelijke locatie voor een ‘nieuw Trefpunt’. Het huidige gebouw moet worden herontwikkeld: opknappen of nieuwbouw op dezelfde of een andere locatie.

De Bethelkerk was één van de opties om de huidige (en eventuele nieuwe) gebruikers van Het Trefpunt te vestigen. Wethouder Bults: “De kerk en de gemeente hebben hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en overleg over gevoerd. Een gezamenlijk verhaal, gebruik van het gebouw, nieuwbouw en verbouw; van allerlei varianten en elementen zijn de revue gepasseerd.

Geen haalbaar plan

Ondanks de gesprekken is het uiteindelijk niet tot een haalbaar plan gekomen. Het college heeft daarom besloten om de Bethelkerk definitief van het lijstje met mogelijke alternatieve locaties van Het Trefpunt te halen. “Het gezamenlijke verhaal kwam er op hoofdlijnen, maar er waren ook verschillen in inzichten over de toekomst waardoor we niet uit de oppervlakten verdeling (nu en in de toekomst) kwam in relatie tot de kosten van het project. (…) Beide partijen kijken wel terug op een prettig planproces“, aldus de wethouder.

De gemeente zal nu verder onderzoek moeten doen naar de andere beschikbare alternatieven om ‘t Trefpunt te kunnen herontwikkelen (nieuwbouw (op de huidige of een andere locatie) en/of renovatie). In de begroting van het college is rekening gehouden met de bouw van een nieuwe accommodatie voor het Trefpunt. Vanwege de recente tekorten wordt deze begroting nog wel herzien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »