Straatverlichting uitgevallen in groot deel van Barendrecht

BARENDRECHT – Rond half zeven vanavond (Vrijdag 22 februari 2019) is de straatverlichting in een groot deel van Barendrecht uitgevallen. Sinds 18:40 uur zijn er meldingen gekomen uit o.a. het centrum, Buitenoord, Noord, Bijdorp, Nieuweland, Molenvliet, Paddewei, Oranjewijk, Ter leede en Lagewei.

Het gaat om lantaarnpalen in de wijken, maar ook om verlichting langs de rondweg. Vooralsnog zijn er geen meldingen uit wijken in Carnisselande gekomen (melden kan hier of via Facebook of Twitter).

  • 20:30: Buurtpreventie Barendrecht heeft in de gaten gehouden waar het afgelopen uur de verlichting nog meer is aangegaan. Voor zover bij de vrijwilligers bekend is, is de verlichting overal inmiddels weer aan.
  • 19:16: De straatverlichting is weer aangegaan (op in ieder geval een aantal locaties), zo blijkt uit de eerste meldingen.
  • 19:02: Vrijwilligers van Buurtpreventie zijn zoveel als mogelijk aanwezig in de betreffende wijken om een extra oogje in het zeil te houden. Ook de handhavers van de gemeente zijn in deze wijken actief.
  • 18:50: Ook een groot deel van Ridderkerk zit in het donker.

Dit artikel wordt aangevuld zodra meer info bekend wordt gemaakt door de gemeente en/of netbeheerder van de straatverlichting. Stedin heeft nog geen melding gemaakt van de storing.

Groter gebied

Tegelijkertijd met de storing in Barendrecht maken ook inwoners van Ridderkerk melding van een grootschalige storing aan de straatverlichting in Ridderkerk. In (oa) Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel is de straatverlichting ook voor een groot deel uitgevallen/niet aan gegaan vanavond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »