Vuurwerk

BARENDRECHT – De jaarwisseling in Barendrecht is, voor zover het zich nu laat aanzien, rustig verlopen. Burgemeester van Belzen: “In Barendrecht is de jaarwisseling goed verlopen. Er zijn vannacht (Dinsdag 1 januari 2019) enkele incidenten geweest, de brandweer is 11 keer uitgerukt. Een bijzonderheid is de middelbrand in het gebouw van een bedrijf op BT Oost. Net als vorig jaar is ook deze jaarwisseling geen geweld of agressie geweest tegen de hulpdiensten.

In de avonduren (voor 22:30 uur) is er een poging tot inbraak gepleegd bij basisschool Het Kompas aan de Hoefslag. Vrijwilligers van Buurtpreventie hebben dit ontdekt, een beveiligingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het alarm weer uit te schakelen.

Incidenten

Burgemeester van Belzen is gisteravond (Maandag 31 december 2018) mee geweest op surveillance met de politie: “Ik ben de hulpdiensten, het bikersteam, buurtpreventie en medewerkers van de gemeente dankbaar voor hun inzet afgelopen nacht. Ik zag veel jongeren met een vuurwerkbril. We hebben voor de jaarwisseling deze brillen uitgedeeld en ik ben blij om te zien dat deze gebruikt worden! (…) Ook deze jaarwisseling is op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie geconstateerd jegens hulpdiensten.

Aan de Klipper werd bij basisschool de Ark melding gemaakt van vernielde ruiten, deze werden niet aangetroffen. Wel is een stukje verderop een ruit vernield van basisschool de Tweemaster. Van Belzen: “Daarnaast kwam er een melding van het bikersteam dat er zeer zwaar vuurwerk werd afgestoken op het Middeldijkerplein vlak bij de gevels. Bij aankomst werd geen jeugd en vuurwerk meer aangetroffen.

Rond half vier ‘s nachts moest de brandweer uitrukken voor een schutting in brand aan de Van der Hoekleede. “Dit werd grotendeels door de wakker gemaakte bewoner geblust. Hierbij is een ambulance ter plekke gekomen omdat mensen rook hadden ingeademd. Er zijn geen slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd“, aldus van Belzen.

Zie ook: Autobrand Eikenwede, uitslaande brand bedrijf Dierenstein en schutting in brand Van der Hoekleede

Evaluatie en schade

Eind januari zal het algehele verloop van de jaarwisseling in Barendrecht worden geëvalueerd door de gemeente. Dan zal ook inzicht worden geboden in de schadecijfers (kosten van vernielingen aan gemeentelijke eigendommen): “Hierbij wordt ook bezien of de maatregelen die ook dit jaar weer zijn getroffen om schade te beperken tot het gewenste resultaat hebben geleid.

De burgemeester van Barendrecht wenst iedereen een mooi 2019 en kijkt uit naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari vanaf 20:00 uur in het gemeentehuis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »