Grote realistische oefening van zwaar ongeval op de Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Een groot ongeval aan de Sweelincklaan: Een lijnbus vol (jonge) slachtoffers, een omgeslagen bestelbus met radioactieve inhoud met een bekneld slachtoffer, een fietser die onder de bestelbus terecht is gekomen en een slachtoffer in het water. Dat waren de ingrediënten voor een grote realistische oefening van de samenwerkende hulpdiensten.

Politie, brandweer en ambulance oefenden de aanpak van een dergelijk incident door alles zo echt mogelijk na te doen: het volgen van (veiligheids)protocollen, communicatie en samenwerking tussen hulpverleners, een flink aantal (mogelijke) slachtoffers en een uit de bocht gevlogen en omgeslagen bestelbus.

Slachtoffers

Meerdere ambulances en beide voertuigen van brandweer Barendrecht werkten mee aan de oefening. Een slachtoffer is uit het omgeslagen bestelbusje gered/geknipt en uit het water is een slachtoffer gehaald die moest worden gereanimeerd. In de betrokken lijnbus zijn een tiental ‘reizigers’ (leden van de jeugdbrandweer) gecontroleerd op letsel en naar een veilige locatie gebracht.

Sweelincklaan

Vanwege de oefening werd de Sweelincklaan gisteravond (Donderdag 29 november 2018) voor langere tijd afgesloten tussen de Middeldijk en de Bachlaan. Zowel autoverkeer, fietsers als wandelaars moesten een omweg kiezen, wat niet door iedereen werd gewaardeerd (omwonenden waren vooraf niet op de hoogte gesteld en wisten niet dat het een oefening betrof).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »