Schaatsbaan in de Oranjewijk: Organisatie zoekt bedrijven die initiatief willen ondersteunen

BARENDRECHT – De organisatie die al enkele jaren probeert een natuurijsbaan in de Zuidpolder aan te leggen wil het dit jaar anders aanpakken. Er liggen voor aankomende winter plannen voor het realiseren van een kunstschaatsbaan op het terrein van Tennisvereniging Barendrecht in de Oranjewijk.

De huidige plannen gaan uit van het huren van materiaal en machines om voor meerdere weken een kunstijsbaan aan te kunnen leggen. Een project met een stevig prijskaartje voor een club vrijwilligers.

Kunstijsbaan

De afgelopen jaren verliepen teleurstellend voor de de vrijwilligers omdat de winter niet streng genoeg was voor dik genoeg ijs. Een kunstijsbaan (met ‘echt’ ijs, geen platen) zou hiervoor een oplossing kunnen bieden. Er is echter één groot verschil met een natuurijsbaan: het kostenplaatje. Het huren van een kunstschaatsbaan, inclusief het onderhouden en bevroren houden van de baan brengt veel kosten met zich mee.

Hulp gezocht

IJsmeester Harry Spermon heeft de afgelopen maanden aan het project gewerkt en gesprekken gevoerd met de gemeente. De gemeente geeft aan dat ze het project niet financieel willen ondersteunen. Harry Spermon: “Jammer natuurlijk, want ik vind dat een gemeente als Barendrecht zo’n evenement best had mogen ondersteunen. We proberen nog wel om bedrijven te benaderen en te kijken of deze ons willen ondersteunen.

Bent of kent u dus iemand (of een bedrijf) die kan helpen dit project (financieel) verder te helpen? Neem dan contact op met Harry Spermon via h.spermon3 [at] gmail.com.

Natuurijsbaan

De gemeente heeft tijdens een gesprek met de initiatiefnemer wel aangegeven bereid te zijn om een natuurijsbaan te ondersteunen, maar dit heeft niet de voorkeur van de organiserende vrijwilligers. Afgelopen jaren is daar veel tijd en energie in gestoken, maar dat heeft geen schaatsplezier opgeleverd door een gebrek aan langdurige vrieskou (op een paar uurtjes na). Daarnaast bleek er afgelopen winter geen geschikte locatie te zijn, waardoor er geen poging is gewaagd. De ijsmeesters hebben tevens moeite om voldoende (jongere) vrijwilligers aan te trekken die bereid zijn om te helpen bij de opbouw van een natuurijsbaan.

Artikelfoto: De natuurijsbaan in 2013 op de voormalige hockeyvelden, op de locatie waar nu nieuwbouwwoningen van het Amaliaplantsoen staan, vlak naast de Tennisvereniging Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »