Foto's: Barendrecht beleeft eerste schaatsdag van 2017

BARENDRECHT – [Foto’s] Er werd vandaag (Zondag 22 januari 2017) voor het eerst dit jaar op grote schaal geschaatst in Barendrecht. Gisteren (Zaterdag 21 januari 2017) waren er op een aantal plekken al kleine groepjes schaatsers te vinden, maar vandaag (Zondag 22 januari 2017) zijn honderden mensen het ijs op gegaan.

Eén van de populaire schaatslocaties in Barendrecht was de Zuidpolder. Hoewel de natuurijsbaan officieel niet open kon, werd hier vandaag (Zondag 22 januari 2017) wel veel geschaatst.

Zuidpolder ijsbaan

De organisatie heeft vanochtend (Zondag 22 januari 2017) overwogen om open te gaan, maar kon i.v.m. de dikte en kwaliteit van het ijs de veiligheid niet garanderen. Ook zouden er volgens de vergunning verplicht 2 EHBO’ers en 3 verkeersregelaars aanwezig moeten zijn. Om dit binnen een paar uur tijd te regelen voor slechts een paar uur schaatsen bleek onhaalbaar (naast de logistieke operatie: aggregaten, cateringwagen, sfeerverlichting, kassa; en uiteraard de vrijwilligers om deze te bemannen).

De vrijwilligers hopen in de komende weken op een nieuwe (langere) vorstperiode waardoor ze minstens een aantal dagen achter elkaar open kunnen. Op die manier is al het vrijwillige werk niet voor slechts één middagje ijspret, maar voor meerdere aaneengesloten dagen. Het ijs op de baan is momenteel van zeer slechte kwaliteit (dooi, veel schaatsers, gaten en blokken ijs óp de baan). (zie ook de onderste foto’s)

Zie ook: Natuurijsbaan Zuidpolder zoekt vrijwilligers om te helpen tijdens opening

Schaatsen

De natuurijsbaan in de Zuidpolder was vanmiddag (Zondag 22 januari 2017) dus alleen toegankelijk voor personen die dit op eigen verantwoordelijkheid deden. En dit gebeurde op grote schaal, vanaf het middaguur kwamen steeds meer mensen richting de Zuidpolder. Verspreid over de dag hebben hier zeker honderden mensen de schaatsen onder gebonden. De aangelegde ijsbaan vertoonde halverwege de middag al wel een grote hoeveelheid gaten en plassen water. De temperatuur van zo’n 5 graden boven nul en het zonnetje bleken de grootste spelbreker.

Om toch de kunnen blijven schaatsen werd uitgeweken naar het ijs op de slootjes en meertjes in de Zuidpolder. Verspreid over Barendrecht werd er op nog veel meer plaatsen geschaatst. BarendrechtNU ontving vandaag (Zondag 22 januari 2017) schaatsfoto’s van o.a. het ijs rond de Waddenring, het Havenhoofd, de Strausslaan, park Nieuweland en uit de wijken Vrijenburg en Ter Leede.

Bekijk hier alle schaatsfoto’s van de Zuidpolder, of hieronder een aantal ingezonden foto’s en foto’s van andere schaatsers in Barendrecht:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »