Politieauto, Dierensteinweg, Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen week maakten meerdere (ouders van) jonge vrouwen melding van een man die ze zou achtervolgen op zijn scooter. Naar aanleiding van een veelvuldig gedeeld Facebookbericht van één van de vrouwen ontving BarendrechtNU ook meerdere meldingen van mensen die zijn lastig gevallen door de man. Na de publicatie van een artikel hierover kwamen daar nog meer meldingen bij.

Eén van de vrouwen liet in haar bericht merken teleurgesteld te zijn in het feit dat de politie niets kon doen toen ze samen met anderen de man op de scooter tot stoppen had gedwongen: “Het is een bekende van de politie maar die doet niets, omdat achter meisjes aanrijden blijkbaar niet strafbaar is.

Update 20 sept: Vanochtend (Donderdag 20 september 2018) werd een meisje in Hoogvliet lastig gevallen door een persoon op een scooter. Het gaat om dezelfde man die afgelopen week in Barendrecht ook meisjes achtervolgde op zijn scooter, aldus de politie: “Wij zijn op dit moment met twee teams hard aan het werk om een oplossing te vinden.

Reactie politie

Politie Barendrecht heeft vanmiddag (Donderdag 20 september 2018) gereageerd op de berichtgeving over de situatie. Ze geven aan dat, ondanks dat het misschien niet zichtbaar is, er wel werk van wordt gemaakt om het gedrag van de man een halt toe te roepen:

Hallo bezorgde inwoners van Barendrecht, velen van u hebben hun zorgen uitgesproken rondom een man die op een scooter opvallend gedrag vertoont door achter meisjes aan te rijden.

In de berichtgeving daaromheen is geopperd dat de politie niets doet. Ons werk is helaas niet altijd even zichtbaar op straat.
Weet dat wij hard aan de slag zijn om alle mogelijkheden die wij hebben te benutten om dit gedrag een halt toe te roepen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »