Muis knaagt in bedrading en veroorzaakt seinstoring bij spoortunnel station Barendrecht

BARENDRECHT – Door een storing op de hogesnelheidslijn (HSL) bij Barendrecht (Rotterdam <-> Breda) konden er gisteren (Woensdag 29 augustus 2018) en vandaag (Donderdag 30 augustus 2018) geen hogesnelheidstreinen rijden. ProRail had last van een seinstoring, maar kon zo snel de oorzaak niet achterhalen.

Medewerkers van ProRail zochten al sinds gisteren (Woensdag 29 augustus 2018) naar de oorzaak van de seinstoring. ProRail: “Om de oorzaak te achterhalen voeren de monteurs metingen uit in kasten langs de baan. Ook worden kabels en leidingen doorgemeten. Hierbij zijn enkele onderdelen vernieuwd, maar de storing is helaas nog niet verdwenen.

Muis

Uiteindelijk wisten monteurs de oorzaak te achterhalen: “De storing werd veroorzaakt door een muis die elektrische bedrading had kapot geknaagd. Experts hebben lang gezocht naar de storing, die moeilijk te vinden was. Het detecteren van storingen in kabels en waar die zich bevinden is in de regel een tijdrovende klus. ProRail betreurt de overlast voor reizigers.“, aldus ProRail. Inmiddels is het treinverkeer op de HSL weer op gang gekomen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »