BARENDRECHT – De gemeenteraad is gisteravond (Donderdag 14 juni 2018) akkoord gegaan met een pilot voor ruimere openingstijden voor terrassen in Barendrecht. Vanaf 1 juli tot eind oktober 2018 mogen terrassen op de locaties Middenbaan, Doormanplein en Smitshoek van maandag t/m zaterdag tot 00:00 open blijven, in plaats van 23:00 uur.

Wel is als aanvullende voorwaarde gesteld dat er na 23:00 uur geen muziek (‘versterkt geluid’) meer te horen mag zijn op de terrassen. Bewoners werden eerder gevraagd om hun mening te geven over het plan, zodat hier rekening mee kon worden gehouden.

Pilot

Omwonenden zullen door de gemeente op de hoogte worden gesteld van de pilot. De pilot met de ruimere openingstijden zal in april 2019 worden geëvalueerd in de gemeenteraad. Hieruit moet een definitief besluit komen over de ruimere openingstijden. Mochten er voor die tijd al structurele problemen zijn, dan is de burgemeester bevoegd om de pilot in zijn geheel te stoppen.

Ondertussen is de gemeente ook door de raad verzocht om een onderzoek te doen naar ruimere openingstijden voor terrassen in heel Barendrecht.

Havenhoofd

De SGP/CU probeerde gisteravond (Donderdag 14 juni 2018) tijdens de gemeenteraadsvergadering nog wel om namens de coalitie de locatie Havenhoofd in de pilot op te laten nemen, maar liet zich overtuigen door de burgemeester om dit niet te doen. De burgemeester liet weten dat deze locatie daar op dit moment nog niet klaar voor is. De afgelopen tijd zijn hier aparte maatregelen genomen om overlast voor omwonenden te beperken/voorkomen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »