Lions Fietstocht: Veel fietsers geïnteresseerd in waterbeheersing op IJsselmonde

BARENDRECHT – Zaterdag 9 juni was het mooi fietsweer. De 5e Lions Fietstocht, traditioneel startend bij IKEA Barendrecht, was dan ook een groot succes. Op maandag 3 september wordt in Calvijn het Groene Hart tijdens de Feestavond ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Present Barendrecht bekend gemaakt wat de opbrengst van de fietstocht is.

Ruim zeventig fietsers kregen uitleg over de dijkstructuren op IJsselmonde en brachten daarbij een bezoek aan gemaal Breeman aan de Koedood.

Fietstocht

De overvloedige waterval van 29 mei jl. zorgde er voor dat er voor het thema van de lustrumeditie van de Lions fietstocht volop interesse was. Drie gidsen brachten hun groepsdeelnemers, tijdens een tocht van zo’n 25 km, van alles bij over “De dijken van Barendrecht en IJsselmonde”.

De deelnemers kregen, als naslag, een informatieboekje over de historie en bijzonderheden van de dijken waarover is gefietst. Deze educatieve invulling is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Barendrecht en het Waterschap Hollandse Delta.

Tijdens de gezellige afsluiting in de schaduw van de notenboom bij de boerderij van Hovenier Paul Casteleijn vertelde een van de deelnemers, “Wat een leuke en ontspannen manier om wat meer te leren over de ontstaansgeschiedenis van Barendrecht en hoe wij hier dankzij het waterschap droge voeten houden”. Ook de fietsers van de vijf deelnemende tandem-teams van Running blind, bestaande uit een ziende voorrijder en een slechtziende of blinde duopassagier waren zeer te spreken over de organisatie: “De extra uitleg van de gidsen maakte deze tocht voor ons heel informatief en beeldend.

Present

Present ondersteunt mensen die zelf de gezondheid, de middelen of het sociaal netwerk niet hebben om zaken op eigen kracht voor elkaar te krijgen. De opbrengst van de Lions fietstocht gaat daarom in zijn geheel naar Stichting Present.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »