BARENDRECHT – Voor de gemeente zijn het drukke tijden. De kans op gladheid neemt toe en de gemeente staat klaar om te strooien. Natuurlijk bereiden zij zich ook voor op de jaarwisseling. Ze willen deze, samen met u, zo veilig mogelijk laten verlopen.

Een gladde straat kan leiden tot vervelende ongelukken. Bij de gemeentewerf ligt ongeveer 900 ton strooizout op voorraad en in Harlingen ligt als tussenopslag driehonderd ton extra klaar. Bij dreigende gladheid bestrooit de gemeente doorgaande wegen en doorgaande fietspaden. Op alle andere straten wordt niet gestrooid, tenzij deze verder dan 250 meter van een doorgaande weg liggen. De werking van het strooizout is afhankelijk van het verkeer dat over de wegen rijdt en fietst.

Strooizout voor uw eigen stoep

De gemeente Barendrecht verstrekt geen strooizout aan inwoners. U kunt dat zelf kopen bij een doe-het-zelfzaak of tuincentrum. Aangeraden wordt om het op tijd in huis te halen. Per vierkante meter heeft u ongeveer twee eetlepels zout nodig. Vijf kilo is dus geschikt voor 250 tot vijfhonderd vierkante meter.

Weghalen afvalbakken

Om vuurwerkschade aan afvalbakken te beperken, haalt de gemeente vanaf begin december de afvalbakken in Park Buitenoord, de Bongerd, Park Nieuweland, Riederpark en skatebaan Bijdorp weg. Deze worden teruggeplaatst in januari. In de tussenliggende periode zet de gemeente extra krachten in om zwerfafval op te ruimen.

Maatregelen oudjaarsdag

Om schade aan de buitenruimte tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te beperken, neemt de gemeente Barendrecht de volgende maatregelen:

  • Op dinsdag 31 december halen ze de containers voor plastic bij de milieuparken weg, op donderdag 2 januari komen deze weer terug.
  • Op oudejaarsdag (dinsdag 31 december) worden ondergrondse restafvalcontainers afgesloten. U wordt vriendelijk verzocht uw huisvuil niet naast de container te plaatsen. U kunt uw afval tussen 8.30 uur en 15.30 uur naar het afvalaanbiedstation brengen. Op woensdag 1 januari gaan alle containers weer open.
  • Op oudejaarsdag worden afvalbakken in de winkelcentra afgesloten. Op 1 januari gaan zij weer open.

Vuurwerkresten

Op 1 januari liggen de straten vaak vol vuurwerkresten en kerstbomen. De gemeente veegt die dag alleen de brandhaarden en winkelcentra. U wordt gevraagd uw eigen straat aan te vegen en op te ruimen. Zo voorkomt u ongelukken met achtergebleven vuurwerk. Op woensdag 8 januari is de kerstboominzameling. Op 19 december wordt bekend waar u deze kerstbomen kunt inleveren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »