Sloganwedstrijd bezorgbeer Barendrecht krijgt landelijke aandacht

BARENDRECHT – [Video + Audio + Update] Het zal vast niet zo gepland zijn, maar de bezorgbeer Barendrecht heeft vandaag (Dinsdag 26 november 2013) flink wat landelijke aandacht van de media gekregen. De bezorgbeer, een bezorgservice van restaurant Barend Beer, had een wedstrijd uitgeschreven voor het bedenken van een nieuwe slogan voor het bedrijf. De oude slogan was “De bezorgbeer, daar blijf je voor thuis”. Vandaag (Dinsdag 26 november 2013) werd de uitslag bekend gemaakt, maar hier waren behoorlijk wat mensen nogal verbaasd over…

Aan de wedstrijd hebben ruim 600 mensen meegedaan. De slogan van de winnaar is die van Conny uit Rhoon geworden. Conny verzon de slogan: ‘Online eten bestellen!’ en won hiermee een jaar lang gratis eten bestellen. Dit verhaal én voornamelijk de slogan gingen al snel op Twitter de ronde en zorgde hier voor hilariteit: de slogan is namelijk nogal logisch volgens velen.

Vanwege de bijzondere slogan werd het bericht opgepakt door landelijke media: Geenstijl, het NRC , een interview op 3FM bij de Coen & Sander Show (beluister het fragment) en waar het allemaal begon: in de (papieren) krant van het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat de bezorgbeer hier waarschijnlijk niet op had gerekend hebben ze in ieder geval kunnen profiteren van dit portie publiciteit. Benieuwd naar een aantal van de overige inzendingen? Deze kun je vinden op hun Facebookpagina.

Update 29 november 15:15

Die slogan van Conny, die kon-nie, aldus de bezorgbeer op Facebook. Het bedrijf is er inmiddels achter gekomen dat de slogan ‘Online eten bestellen!’ al jaren wordt gebruikt door de website Thuisbezorgd.nl (en nog een aantal andere bedrijven). Omdat ze niet dezelfde slogan willen gebruiken is de zoektocht naar een nieuwe slogan voortgezet. Conny mag haar prijs houden, maar er zal nog een tweede winnaar komen uit een nieuwe sloganwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd wint ook een jaar lang gratis eten.

Foto: Still uit YouTube-video bezorgbeerBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Video: debezorgbeer, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »