BARENDRECHT – Al jaren lang liggen er tekeningen voor een stormbaan in de Barendrechtse Zuidpolder. Leerlingen van het Dalton Lyceum en Calvijn Groene Hart werden betrokken bij het project en gaven in 2015 en 2016 presentaties. In oktober 2016 werd door de gemeente aangekondigd dat de stormbaan in april 2017 zou openen, de bouw ging echter nooit van start.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de bouw daadwerkelijk gestart: tussen mei en juli 2018 vinden de bouwwerkzaamheden voor de stormbaan plaats ten zuiden van het Barend Bos. Naast parkeerplekken voor fietsen worden er ook zo’n 30 extra parkeerplaatsen voor auto’s aangelegd.

Stormbaan

Het ontwerp van de stormbaan is in grote lijnen gelijk aan het ontwerp van een jaar geleden. De stormbaan is speciaal voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Hindernissen die erin komen zijn o.a.: wiebelbrug, stapelementen (in het water), bokspringpalen, een duikelrek, klimnet, kruiptouwen, balken, touwladder, balanceerbalk/wip, muurtjes, klimkubus, balanceerbalken over het water en hangtouwen over het water. Ook worden er bij de in/uitgang picknickbanken geplaatst.

Artikelfoto: Bouwbord in de Zuidpolder, fotomontage met op achtergrond daadwerkelijk locatie v.d. stormbaan. (Foto van bouwbord door: Marco)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »