Burgemeester van Belzen geeft Stoere Stemmers een stem

BARENDRECHT – Gistermiddag (Woensdag 14 maart 2018) deelde burgemeester van Belzen aan de deelnemers van de cursus Stoere Stemmer de certificaten uit. Hij deed dat in de raadszaal van het gemeentehuis van Barendrecht. De deelnemers hebben in vijf lessen geleerd hoe stemmen in zijn werk gaat. Er werden veel praktijkoefeningen gedaan met behulp van stembiljetten, een stemhokje en een stembus.

De cursus is georganiseerd door de stichting Stras die mooie methoden ontwikkelt voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers aan de cursus wonen bij de ASVZ in Barendrecht en Capelle a/d IJssel. Zij hadden ook vragen voor de burgemeester. Over het aangepast vervoer waren er veel vragen. Op dat punt gaat het vaak mis.

Stemmen

De cursisten lieten zien dat ze over de vaardigheden beschikken om te kunnen stemmen. Een aantal raadsleden vormden de leden van het stembureau en natuurlijk werden de uitgebrachte stemmen ook geteld. Daarna overhandigde de burgemeester de certificaten aan alle deelnemers persoonlijk.

Ook ontvingen de deelnemers een boekje waarin met eenvoudige tekst en plaatjes de inhoud van de cursus stond weergeven. De deelnemers gingen trots naar huis en ze gaan op 21 maart zeker stemmen.

Foto: Na de uitreiking van de certificaten Stoere Stemmer gingen de deelnemers met de burgemeester op de foto.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »